OnePlusTürkiye Hoş Geldiniz !

OnePlus Bilgi Paylaşım Platformu !!!

Rehber OnePlus 8 t unbrick (sürüm düşürme)

images (3).jpeg

Cihaz bootloop yani açılış ekranında kaldığı zaman kurtarmak için işinize yarayacaktır.
1- buradan global rom dosyasını
2-buradan OnePlus driverlari ve kurun
3-Msmdownload programını açıp login yapıp other seçip devam edin.
4- cihaz kapalı konumda ses açma ve kısma (volume up and down) tuşuna basılı tutarak cihazı USB ile pcye bağlayın aygıt yöneticisinde cihazın portu görünür.
5- sol üstten 'enum' basıp cihazı algılamasını sağlayın.
6- Target gelince 02 tıklayıp kuruluma başlayın.

Kısaca bilgi.
Ben global seçim yaptım bir iki değişik varyant rom daha var burada amaç cihazı açılır hale getirmek sonrasında başka romlara geçiş yapabilirsiniz.
Bu işlemler sürüm düşürme (downgrade) içinde kullanılabilir
Not: işlem bitmediği sürece cihazı USB den ayırmayın.

Son düzenleme:

mafi

Üye
video bu, istersen konuya ekle çünkü sabahtan beri uğraşıyorum tek bu video ile gelebildim bu aşamaya kadar.

Kurulum başarılı açıldı telefon. IMEI gitmedi merak edenler için söyliyim.

erhtge

Üye
Selamün aleyküm
Hocam elinize sağlık çok faydalı bir paylaşım
Ben de uyguladım sonunsuz bir şekilde yüklendi kuruldu sonra uçan imei leri yeniden yükledim
Sonrsında tekrardan android 14 e dönmek istedim ama hep açılış ekranına kadar gelip kapnıyor tekrardan açılmaya çalışıyor açılmıyor çok denedim farklı sitelerde ki çözümleri uyguladım 2 günümü harcadım olmdı
Sorum size şu:
Ben bu işlemi yaptım tekrardan 14 e nasıl dönerim

Selamün aleyküm
Hocam elinize sağlık çok faydalı bir paylaşım
Ben de uyguladım sonunsuz bir şekilde yüklendi kuruldu sonra uçan imei leri yeniden yükledim
Sonrsında tekrardan android 14 e dönmek istedim ama hep açılış ekranına kadar gelip kapnıyor tekrardan açılmaya çalışıyor açılmıyor çok denedim farklı sitelerde ki çözümleri uyguladım 2 günümü harcadım olmdı
Sorum size şu:
Ben bu işlemi yaptım tekrardan 14 e nasıl dönerim
a14 kurunca factory reset yapıp açmayı denediniz mi hocam?
Farklı varyant rom deneyebilirsiniz mesela

erhtge

Üye
Msm sadece a11 olarak var diye biliyorum a12/13/14 ota update ile geliyor hocam
Hocam işte ota ile gelen güncellemeleri yükledikten sonra telefon açılmıyor açılışa kadar gidip kapanıyor tekrar açılıyor farklı varyant romları da denemeye çalıştım fakat yüklememiz gereken dosyalar hep zaman kaybından uçmuş sonuç hüsran yani telefondan soğudum ama telefonumu da seviyorum satmak değiştirmek istemiyorum
Yani hocam uzun lafın kısası bana sürüm yükseltme de farklı bir yoldan da olsa yardımcı olabilir misiniz?

Hocam işte ota ile gelen güncellemeleri yükledikten sonra telefon açılmıyor açılışa kadar gidip kapanıyor tekrar açılıyor farklı varyant romları da denemeye çalıştım fakat yüklememiz gereken dosyalar hep zaman kaybından uçmuş sonuç hüsran yani telefondan soğudum ama telefonumu da seviyorum satmak değiştirmek istemiyorum
Yani hocam uzun lafın kısası bana sürüm yükseltme de farklı bir yoldan da olsa yardımcı olabilir misiniz?
Benim kullandığım sürüm custom rom altyapı olarak a11 çünkü en stabil olan sürüm bu konuyla ne alakası var derseniz üst sürümleri hiç denemediğim için sorunu nasıl aşmak gerekiyor hiç bir fikrim yok bu yüzden yardımcı olamayacağım üzgünüm